سیتالوپرام

مشخصات دارویی

گروه درمانی نام ژنریک نام تجاری
Antidepressant Citalopram
شکل دارویی دوز بسته بندی
Tablet 20 mg 30

سیتالوپرام


عمومی سلول های مغزی که نورون نامیده می شوند، مواد شیمیایی مختلفی را جهت ارتباط با سایر نورون ها ترشح می کنند.این یعنی یک سری تکانه الکتریکی بین نورون ها مسئول کارکرد های بخش های مختلف مغز می باشند.
سروتونین یکی از این مواد شیمیایی است که در مغز تولید می شود. زمانی که سروتونین از نورون ترشح می گردد، منجر به تحریک سایر نورون ها می شود، سپس توسط پمپ هایی به سلول های مغزی باز می گردد و بازیابی می شود.
دارو های مهار کننده ی پمپ جمع کننده ی سروتونین (داروهای SSRIs)که سیتالوپرام یکی از آنها می باشد ،سطح سروتونین را در فضای بین نورون ها افزایش می دهند. این کار کمک به برطرف سازی علائم افسردگی و حملات ترس در بسیاری از افراد می شود.
عوارض جانبی تغيير طعم دهان ، کاهش توانایی و میل جنسی ، فراموشي ، افزايش يا كاهش ضربان قلب ، گيجي ، سرفه ، خواب آلودگی، خشکی دهان، تهوع، سستی ، اختلال در خواب ،درد شکمی، اضطراب ، آبريزش بيني ،بی قراری، تاری دید، گیجی، تب، تکرر ادرار و افزایش مقدار ادرار، کاهش احساسات، کاهش حافظه، تغییر در سیکل قاعدگی، راش پوستی یا خارش، اختلال در تنفس، سردرد ،افزایش یا کاهش وزن ، طولاني شدن QT ، كاهش فشار خون در زمان تغيير وضعيت عوارض قطع مصرف دارو: اضطراب، گیجی، عصبانیت، ترس یا لرز
مقدار و نحوه مصرف مقدار مصرف قرص سيتالوپرام 20 بسته به شرایط بیماری و بیمار توسط پزشک معالج تجويز مي شود . -دوره درمان را كامل كنيد و دارو را راس ساعت به همراه یک لیوان آب میل نمایید . -دارو را می توانید همراه یا بدون غذا میل نمائید. -از قطع مصرف دارو بدون اطلاع پزشک معالج خودداری نمایید. -از زمان شروع مصرف تا شروع بهبودی ممکن است 4 هفته به طول انجامد. جهت بررسی روند بهبودی لازم است که به طور منظم به پزشک خود مراجعه کنید. لذا ممکن است مجبور به مصرف دارو به مدت 6 ماه یا بیشتر باشید.
هشدارها در بيماران قلبي مشكوك به طولاني بودن QT با احتياط مصرف شود.
کاتالوگ کاتالوگ سیتالوپرام
فهرست